Team La Bohème

 Om deze erfenis uit 1876 goed te kunnen behouden is het belangrijk dat er altijd een enthousiaste bemanning aan boord aanwezig is om het schip op een goede, snelle en veilige manier te laten varen. 

Leon van der Loo

 Schipper Leon van der Loo is de eigenaar van de La Bohème. Sinds 1982 werkt hij nu al zelfstandig in de zeilende chartervaart, en heeft in die tijd samen met zijn gasten al heel wat wateren in Nederland, Duitsland en België verkent. Vriendelijk, vol humeur en steeds professioneel ontvangt hij de gasten, geeft uitleg over het schip, kiest samen met de mensen aan boord een passende bestemming uit en weet het schip en jou als gast, dankzij zijn vele jaren lange zeilervaring, altijd veilig naar de volgende haven te manoeuvreren. 

Melanie Paul

 Melanie Paul vaart sinds 2009 samen met Leon op de La Bohème. Altijd vrolijk en met veel geduld legt ze aan de gasten alle kneepjes en reefjes van het zeilen uit, begeleid een ieder bij het hijsen van de zeilen en motiveert tot samenwerking en teamwork. Melanie komt uit Duitsland (Dortmund), en naast haar werk aan boord heeft zij o.a. een opleiding Stuurman Grote Zeilvaart aan de Enkhuizer Zeevaartschool gevolgd. 

Catering

Voor de verzorgde reizen met catering komt er een ervaren kok aan boord. Zo gaat het koken ook in alle weersomstandigheden gewoon door en het blijft uiteraard altijd lekker smaken!